
- 22 september 2025
- 10:00‐13:00
- Amsterdam
Opleiding tot DFC analist in het Transaction Monitoring team
Wil jij worden opgeleid tot analist op het gebied van witwasbestrijding en terrorismefinanciering en werkervaring opdoen in dit vakgebied? Meld je dan nu aan! Er is plaats voor 3 nieuwe collega’s en het programma start op 3 november.
Vanaf maandag 14 juli kan je je aanmelden voor deze activiteit
ABN AMRO
ABN AMRO is een van de grootste banken van Nederland. De bank bedient klanten binnen verschillende sectoren, zoals retail, private banking en corporate banking. De bank is internationaal actief met een focus op Noordwest-Europa. In Nederland biedt ABN AMRO uiteenlopende diensten en producten aan via verschillende kanalen, zoals Mobiel Bankieren en Internetbankieren. Het belang van de klant centraal stellen heeft bij ABN AMRO de hoogste prioriteit. Met de afdeling Detecting Financial Crime (DFC) zet de bank zich in om crimineel geld op te sporen en zo de samenleving veiliger te maken.
Transactie Monitoring
Transactie Monitoring is één van de afdelingen binnen Detecting Financial Crime (DFC). Hier monitoren en analyseren we (ongebruikelijke) transacties. Dit heeft als doel de risico's op het gebied van witwassen en terrorismefinanciering te beheersen. Door onze onderzoeken goed uit te voeren, zijn we in staat om financiële criminaliteit tegen te gaan!
De opleiding en werkomgeving
Je start samen met jouw groep aan een uitgebreide en kwalitatief hoogstaande opleiding van ca. 4 maanden met als opleiding locatie Amersfoort. Tijdens de opleiding word je één tot drie keer in de week op kantoor in Amersfoort of Amsterdam verwacht. De overige dagen kan je thuis aan de slag. In overleg kan je ook vaker op kantoor werken. Tijdens de opleiding word je intensief begeleid door professionele trainers en ervaren collega’s. Na deze opleidingsperiode van vier maanden ga je werkervaring opdoen in een team. Dit kan zijn op de volgende vier locaties: Amersfoort, Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Hier mag je zelf een voorkeur voor opgeven.
Wat ga je doen
Je leert jouw eigen onderzoeken te doen. Daarbij pak je een dossier op, waarbij je onderzoekt of er bij transacties van de klant, mogelijk sprake is van witwassen of terrorismefinanciering.
Tijdens je werk doe je onderzoek naar klanten en hun gebruik van hun bankrekening. Hiervoor gebruik je zowel interne systemen als informatie van buiten de organisatie. Zo krijg je een goed beeld van de klant en de transacties. Je schrijft je bevindingen op in een verslag.
Als je bepaalde transacties niet goed kunt uitleggen met de informatie die je hebt gevonden, stel je vragen op voor de klant. Deze vragen worden door een speciaal team, het Client Outreach Team (COT), aan de klant gesteld. Jij hebt zelf geen direct contact met klanten.
Wanneer het COT de antwoorden van de klant terugkrijgt, bekijk jij deze antwoorden en verwerk je die in je onderzoek. Als blijkt dat de transactie verdacht of ongebruikelijk is, neem je de juiste vervolgstappen en informeer je op tijd de juiste collega’s of afdelingen.
Is je dossier afgerond? Dan begin je met een nieuw onderzoek. Naast het doen van onderzoek, kun je ook deelnemen aan dag- of weekstarts, het bespreken van casussen en trainingen.
De werkzaamheden doe je in de Nederlandse taal. Je werkt met gevoelige informatie, het is daarom echt belangrijk om goed te kunnen communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.
Zo kan jouw werkdag als analist eruit zien na afronding van de TM-opleiding
08:00 – Je pakt je eerste case van de dag op en onderzoekt of er bij de door die klant uitgevoerde transacties mogelijk sprake is van witwassen en/of terrorismefinanciering.
09:00 – Dagstart met je team! Hier wordt de performance (zowel kwaliteit als kwantiteit) besproken, kunnen hulpvragen gesteld worden en worden relevante updates gedeeld.
09:30 – Terug naar de case!
10:00 – Er is klantcontact noodzakelijk om een gedegen risico-inschatting te maken. Je stuurt je vragen door naar het Client Outreach Team om de klant zo in de gelegenheid te stellen om je vragen te beantwoorden en eventuele documentatie toe te sturen.
10:30 – Je pakt de tweede case van de dag op, besluit dat er bij deze transacties géén sprake is van witwassen en/of terrorismefinanciering, legt je bevindingen vast in het systeem en sluit de case.
11:30 - Je pakt een door de afdeling georganiseerde kennissessie mee. Altijd leerzaam!
12:30 – Pauze! Lekker lunchen en bijpraten met je collega’s.
13:00 – Je ziet dat een navraag die je een week eerder hebt uitgestuurd retour is gekomen van het COT. Na analyse van de verklaring van de klant en de toegezonden documentatie besluit je dat er géén sprake is van een WWFT-risico. Je legt je bevindingen vast in het systeem en sluit de case.
14:30 – Je collega heeft een hulpvraag en belt je op. Twee zien meer dan één.
15:15 – Na een korte wandeling pak je een nieuwe case op. Het blijkt een complexe te zijn, waardoor je tussentijds even contact opneemt met een ervaren collega.
17:30 – De case is afgerond! Op naar huis om te genieten van je avond.
Wat biedt ABN AMRO?
- Een jonge, gezellige en professionele werkomgeving, waarin jij je kunt ontwikkelen.
- Een contract van 7 maanden.
- Een intern opleidingstraject tot Detecting Financial Crime Analyst.
- Intensieve begeleiding door professionele trainers en ervaren collega’s.
- Een Culturele Coach die je leert wat het betekent om bij ABN AMRO in Nederland te werken.
- Je ontvangt salaris gedurende dit hele traject.
- Bij het succesvol afronden van het programma en bij goed functioneren ga je samen met jouw leidinggevende in gesprek over een contractverlenging.
Wat vragen we van jou?
- Je hebt een juridische of financiële opleiding afgerond op MBO 4 niveau met minimaal 1 jaar relevante werkervaring; of
- Je hebt een juridische of financiële opleiding afgerond op HBO / universitair niveau;
- Je beheerst de Nederlandse taal op B2+ niveau. Zowel schriftelijk als mondeling;
- Je hebt analytisch denkvermogen en vaardigheden. Deze worden getoetst middels een selectietest van Harver;
- Je bent besluitvaardig, integer, gestructureerd en verantwoordelijk;
- Je durft vragen te stellen, 50% van de werk doe je online, goede communicatie en je collega’s durven aanspreken wordt van je verwacht;
- Je bent fulltime (36 uur) beschikbaar;
- Je bent in staat op kantoor en thuis (hybride) te werken;
- Je bent in bezit van een status / werkvergunning.
Over de Speeddate
Als je wordt geselecteerd voor de speeddate, dan ga je op maandag 22 september kennismaken met people coaches bij ABN AMRO. Je krijgt hier meer informatie over ABN AMRO en over de afdeling Transactie Monitoring. Is er bij deze kennismaking bij beide kanten een match, dan volgt er een tweede gesprek in de eerste week van oktober. Om je voor te bereiden op de speeddate, organiseert Refugee Talent Hub een (verplichte) online prep sessie op maandag 15 september 16:00-17:00.
Belangrijke informatie
- Online prepsessie maandag 15 september 16:00 - 17:00
- Speeddate ABN AMRO in Amsterdam maandag 22 september 10.00 – 13.00
- Tweede gesprek met people coach ABN AMRO eerste week oktober
- 3 november 2025 start opleidingstraject
Heb jij interesse en voldoe je aan de gestelde eisen?
- Meld je dan snel aan! Aanmelden kan tot en met 25 augustus 12:00 uur. Vergeet niet jouw CV te uploaden.
- Op 25 augustus ontvang je een google-form waarin we je vragen stellen over jouw motivatie en ervaring. Selectie voor de Speeddate wordt op basis van dit google formulier gemaakt.
- Je hoort vrijdag 12 september of je geselecteerd bent voor de speeddate.
Je krijgt je OV reiskosten naar de speeddate vergoed. Let op dat we alleen de kosten vergoeden die op de dag zelf zijn gemaakt voor het vervoer van jouw huis naar de activiteit en terug. Lees goed ons reiskosten beleid door.